Pigmentvlekken gelaat/handen/lichaam
Pigmentvlekken laten ons ouder lijken. Ze ontstaan door zon, huidontstekingen, verkeerde cosmetica, huidveroudering, zonnebank, na wondjes, bij acne, door medicijnen, erfelijkheid of door hormonen.

Pigmentvlekken kunnen goed verwijderd worden met Elight en de ND-Yag laser. Een combinatie van technieken geeft vaak de beste resultaten. Dit wordt individueel bepaald tijdens het intakegesprek
Stacks Image 1359

Klik voor een grotere foto

Stacks Image 1356
Stacks Image 1367
Indien nodig wordt de huid bekeken met een dermatoscoop. Met deze huidcamera kunnen we beter door de hoornlaag kijken om de dieper gelegen structuren te zien. Ideaal om pigmentvlekken en andere oneffenheden te beoordelen. Bij verdachte vlekken krijgt u een verwijzing om eerst naar de huisarts te gaan.
Stacks Image 1377

Klik voor een grotere foto

Stacks Image 1374
De energie die wordt afgegeven wordt door het pigment in de vlekken geabsorbeerd. Het pigment verdeelt zich in kleine deeltjes. Er ontstaat een korstje dat na enkele dagen van de huid afvalt. Laat korstjes en kleine blaartjes met rust en houdt deze droog. Ze verdwijnen vanzelf. Na de behandeling kan de huid wat rood en licht gezwollen zijn en aanvoelen als een zonnebrand. Dit gevoel verdwijnt na enkele uren of dagen.
Gemiddeld zijn er 1 – 6 behandelingen nodig met tussenpozen van minimaal 3 weken. Na iedere behandeling zal het pigment vervagen. De behandeling is volkomen veilig en voelt alsof er elastiekjes tegen de huid schieten en duurt gemiddeld 15 tot 30 minuten.
Breng voor de behandeling GEEN crème of make-up aan.
Behandel de behandelde huid voorzichtig. Wassen mag, wrijven niet. U mag alleen de minerale make-up van Nalany op de huid doen. Gebruik dus even geen crème. Vermijd voor- en na de behandeling een overmaat aan zon.
Gebruik ook geen zelfbruiner. Komt u toch in de zon gebruik dan een goede zonnebrandcrème. Ter voorkoming van nieuwe pigmentvlekken is het aan te raden altijd verstandig met de zon om te gaan. Vermijd zwemmen en sauna tot de korstjes helemaal verdwenen zijn.

Prijzen pigmentvlekken verwijderen per behandeling (Elight/ND-Yag laser)
  • Een pigmentvlek € 40,00
  • Enkele pigmentvlekjes € 85,00
  • Hele gelaat € 150,00
  • Hals € 100,00
  • Decolleté € 200,00
  • Onderarmen € 125,00
  • Handen € 95,00
  • Wangen € 95,00

Bio MediCo is lid van diverse vakverenigingen en veel behandelingen komen in aanmerking voor vergoeding via zorgverzekeraars.